De foto’s laten de huidige setup in mijn huiskamer zien. De audiostatics ES 100 zijn ondertussen aan een wisseling van folie toe, het rendement is nu zo laag dat zelfs de Denons er niet meer het oorspronkelijke geluid uit krijgen, ze staan dus even in de gang...


Gelukkig had ik nog een set MB Quart 980 S staan die ik een paar jaar geleden uit nostalgische overwegingen op Marktplaats heb gekocht.


Die staan nu lekker uit te rusten op de grote granieten platen met brokkelrandje, en ik moet eerlijk zeggen dat het na al die jaren electrostaten ook wel weer eens leuk is om naar klassieke gesloten kasten te luisteren.


Het midden is wat minder subtiel dan van de ES 100, en het laag is flink wat gekleurder dan ik gewend ben, maar wat gaat dat weer lekker mooi hard.


Verder ben ik ook in de klassieke Sony ES sfeer gekomen, allemaal Marktplaatskoopjes en elke keer weer volop verbazing over de kwaliteit die uit al die 20 jaar oude speeltjes komt.


De zoveelste maar mogelijk laatste poging om nu eindelijk vinyl eens echt leuk te gaan vinden via een Technics 1600 met Ortofoon Concorde blijft toch wat vaag, soms zijn er platen die goed klinken, maar als je gewoon een leuke oude klassieker pakt is het toch in de meeste gevallen een heel droevig geluid.


Daartegenover staat mijn Apple doosje met meer dan 10.000 tracks van al mijn CD’s, externe DAC van Beresford en dat klinkt wel goed, maar heeft weer dat doodse streaming effect, net of de radio aanstaat of, een bezoekje aan een oubollig cafe, waar zo’n lullig touchscreentje de hele avond middle of the road laat horen.


Kortom ik hou het gewoon nog even op m’n schijfjes, ze zijn doordat iedereen ze wegdoet heel erg goedkoop en ze klinken meestal toch echt beter dan dat gammele vinyl, en je hebt ook nog iets in de hand.


Dat is trouwens wel het enige waarmee vinyl het nog steeds wint, een mooie grote hoes met leuke extra’s er in. Kortom het is nog steeds niet ideaal. O ja en nog een heel erg mooi klinkend cassettedeck, als je een CD opneemt hoor je nauwelijks verschil, en als je een oud  maar goed opgenomen bandje afspeelt vraag je je af waarom we niet gewoon op tape zijn blijven hangen.


Kortom en over al dit gedoe dan ook nog eens een website bij houden, have fun. 

Welkom op mijn audiofetish site           27 mei 2014